SUV’er, nu også elektriske

 SUV’er, nu også elektriske

Der er stadig flere og flere mennesker, der vælger at køre SUV’er – og nu kan de også fås med en elmotor. Mange forbrugere vælger SUV’er pga. deres store kapacitet og rummelighed. Men SUV’er har også et andet plus: De er ofte nemmere at køre i offentlige transportsystemer, fordi de har mere plads. El-SUV’er er stadig relativt nye på markedet, men der er allerede flere forskellige modeller at vælge imellem. Ford har f.eks. lanceret en el-udgave af sin kendte Edge-model, og også BMW, Mercedes og Audi har el-SUV’er i deres sortiment. El-SUV’er har mange fordele i forhold til almindelige SUV’er. De er mere miljøvenlige, fordi de ikke udleder CO2, og så er de ofte også mere stille. Der er dog også nogle ulemper. El-SUV’er er dyrere end almindelige SUV’er, og de har ofte en kortere rækkevidde. Det betyder, at man skal huske at lade bilen oplade oftere – og det kan være en ulempe, hvis man f.eks. skal køre på langture. El-SUV’er er dog stadig en fordelagtig investering, fordi mange lande – herunder Danmark – har støtteordninger for elbiler. Så hvis du overvejer at købe en SUV, kan det være en god idé at vælge en el-model. Et godt eksempel på en el-SUV, som har indtaget markedet med storm er den lille SUV fra Mercedes, som vi kommer ind på nu.

Mercedes EQA

Det tyske bilmærke Mercedes-Benz lancerer i år deres første elektriske SUV, Mercedes EQA. Bilen er en del af mærkets elektrificerede modelprogram EQ, og den er bygget på den klassiske A-klasse. SUV’en er udstyret med en batteripakke på 66 kWh, der giver bilen en rækkevidde på op til 486 km. Bilen kan oplades helt op på 80 procent på 30 minutter med en hurtig oplader. Mercedes EQA er udstyret med en to-liters firecylindret turboladet motor, der yder 150 kW / 204 hk. Bilen accelererer fra 0-100 km/t på 8,9 sekunder, og den har en topfart på 200 km/t. Bilen fås i to udgaver, EQA 250 og EQA 300.

Hvorfor er elektriske SUV’er blevet så populære?

Elektriske SUV’er er blevet meget populære de seneste år, fordi de kombinerer to af de mest efterspurgte funktioner i biler i dag: plads og miljøvenlighed. SUV’er er generelt store og rummelige biler, og det er en af grundene til, at de er så populære. Men SUV’er har også ofte et højere brændstofforbrug end almindelige biler, og det er ikke særligt miljøvenligt. El-SUV’er er derfor en god løsning for mange forbrugere, fordi de får en bil med masser af plads – uden at skulle ofre miljøet.

forfatter

Related post

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *